Pariterapia

Välittävää ja vaikuttavaa pariterapiaa

Parisuhde on elämämme tärkeimpiä suhteita, josta kannattaa pitää hyvää huolta. Parisuhteet antavat meille tukea ja turvaa, mutta ne myös kaipaavat hellyyttä ja hoivaa voidakseen hyvin. Apua parisuhteen hoitamiseen tarjoaa pariterapia, jossa parit voivat löytää uusia tapoja vahvistaa suhdettaan.

Pidän erityisesti lauseesta: “Sielunkumppania ei löydetä, vaan sellaiseksi kasvetaan.” Toimivassa parisuhteessa kasvamme niin yksilöinä kuin parinakin, ja suhteemme voikin tarjota turvallisen ja rakastavan tilan kasvuun.

HUOM! En voi tehdä Kelan kuntoutusterapiaa yksilöille, vain pariskunnille tai perheille. Yksilöterapiaan voivat tulla itsemaksavat asiakkaat.

Välittävää pariterapiaa

Miten pariterapia toimii?

Siihen, miten toimimme parisuhteessa vaikuttavat niin tietoiset kuin tiedostamattomat ajatuksemme, lapsuuden kokemuksemme, toimintatapamme ja vuorovaikutustaitomme. Ne kaikki voivat aiheuttaa suhteessa odottamattomia haasteita, joita parit eivät osaa itse ratkaista.

Pariterapiassa pariskunnat saavat mahdollisuuden tarkastella suhdettaan ulkopuolisen ammattilaisen kanssa. Pariterapeutti tarjoaa turvallisen ja puolueettoman tilan parisuhteen käsittelemiseen ja auttaa paria löytämään uusia teitä ja toimintamalleja parisuhteensa kehittämiseen.

Milloin pariterapiaan kannattaa hakeutua?

Pariterapia tarjoaa apua monenlaisten parisuhteen haasteiden ratkaisemiseen. Sen tarkoituksena ei ole vain ratkoa suhteen ongelmia, vaan myös auttaa ennaltaehkäisemään niitä. Siksi pariterapiaan kannattaa hakeutua jo varhaisessa vaiheessa.

Pariterapiasta pari voi löytää apua esimerkiksi seuraaviin haasteisiin: 

  • Kun parisuhteessa on ristiriitoja tai kommunikaatio-ongelmia
  • Kun läheisyys ja yhteys on kadonnut
  • Kun pariskunta harkitsee eroa
  • Kun elämäntilanne muuttuu esim. elämänkriisien, sairastumisen, lapsen syntymän tai kotoa lähtemisen myötä

Tunnekeskeinen pariterapia

Olen syventynyt pariterapiassa tunnekeskeiseen pariterapiaan, joka pohjautuu jo pitkään vaikuttaneeseen kiintymyssuhdeteoriaan. Malli on Kanadalaisen Sue Johnsonin kehittämä ja se on tutkimuksissa havaittu yhdeksi vaikuttavimmista pariterapian muodoista.

Tunnekeskeisen pariterapian avulla voimme käsitellä suhteenne kipukohtia ja
opetella tunnistamaan pinnan päällä ja pinnan alla olevia tunteita.

Pariterapiaa Oulussa ja etäyhteydellä koko Suomessa

Parierapiaan voit osallistua joko kasvotusten tai etäyhteyden välityksellä.

Ota yhteyttä ja kerro millaista apua tarvitset, niin jutellaan kuinka voin auttaa!

Ota yhteyttä puhelimitse tai jätä viesti

Jätä yhteydenottopyyntö